luni, 24 decembrie 2007

Optimile Champions League




:: Dupa trageri la sorti s-au stabilit disputele din optimile UEFA Champions League. Dupa cum se stie primele 2 clasate din fiecare grupa au ajuns in aceasta faza eliminatorie a competitiei. Asadar vom vedea urmatoarele super meciuri:

o Celtic Glasgow vs FC Barcelona
o Ol. Lyon vs Manchester Utd
o Shalke 04 vs FC Porto
o Liverpool vs Inter Milano
o AS Roma vs Real Madrid
o Arsenal vs AC Milan
o Olympiacos vs Chelsea
o Fenerbarche vs Sevilla

Favorita din prima optime este FC Barcelona. Catalanii au avut experiente cu echipe scotiene si anul acesta, in grupe, avand ca adversar pe Glasgow Rangers, de care a trecut destul de usor.
Cea de a II-a optime este mai echilibrata. Manchester Utd are teoretic sanse mai mari, dar multi-campioana Frantei a demonstrat ca este o echipa foarte buna.
Shalke 04 va intalni o echipa aproape echivalenta ca valoare - FC Porto, cele 2 insa nu au acelasi stil de joc, dar promit sa ofere un fotbal bun, asa cum ne-au obisnuit.
Liverpool - Inter Milano este un adevarat derby european; 2 din favoritele la castigarea trofeului isi vor masura puterile si se poate spune ca Inter este putin favorita, avand in vedere valoarea loturilor si forma pe care o arata (Inter lider in Italia, Liverpool doar pe locul 5 in campionatul englez.
AS Roma - Real Madrid va fi o dubla interesanta care Real Madrid ar trebui sa o castige, dar sa nu uitam ca echipa romana s-a oprit sezonul trecut in sferturi si a facut o impresie buna pana acum.
Arsenal vs AC Milan este un alt mare derby, intalnindu-se alte 2 favorite la castigarea Champions League. Este interesant de vazut daca va castiga echipa de pusti a lui Arsene Wenger sau veteranii cu experienta ai lui Carlo Ancelotti.
Grecii de la Olympiacos sunt intr-o forma foarte buna, insa vom vedea cat de bine le va face fata londonezilor de la Chelsea care traverseaza si ei o forma buna si sunt oricum cotati cu sanse destul de mari sa castige Champions League.
In ultima optime se intalnesc 2 echipe frumoase, Fenebarche - echipa lui F. Zola care il are in componenta pe Roberto Carlos, il asteapta si pe Ronaldo, iar FC Sevilla - dubla castigatoare a Cupei UEFA.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu