duminică, 25 mai 2008

Sezonul perfect pentru Manchester

„Războiul rece“ dintre echipa americanilor Glazer şi cea a rusului Abramovici a fost câştigat şi în acest an de United. Ferguson şi Ronaldo au fost cheile succesului.

SIR ALEX FERGUSON
Tehnicianul scoţian a ajuns la 29 de trofee cu Manchester United. Iar anul acesta victoriile au ceva special, având în vedere că au trecut 50 de ani de la tragedia de la München şi 40 de la primul succes al „diavolilor“ în Cupa Campionilor Europeni. Apropiat de elevii săi, maestru al jocurilor psihologice, Sir Alex a ştiut exact când să lase la o parte fotbalul cu parfum sud-american, înlocuindu-l cu un pragmatism italian. S-a văzut asta şi miercuri, când partea a doua a meciului a fost dominată de Chelsea.



Trofeele lui Ferguson la United


2 Ligi ale Campionilor
1 Cupa Cupelor
1 Supercupa Europei
1 Cupa Intercontinentală
10 titluri de campion al Angliei
5 Cupe ale Angliei
2 Cupa Ligii Angliei
7 Supercupe ale Angliei

CRISTIANO RONALDO 42 de goluri în acest sezon. Ce alt-ceva ar mai putea dori cineva de la un mijlocaş ofensiv? Poate doar să nu mai rateze penalty-uri. Este al doilea într-un meci important din acest final de an al Ligii, după cel de la Barcelona, din semifinale. Parada lui Van der Sar la şutul lui Anelka i-a readus zâmbetul lui Ronaldo. Nu a bătut recordul de goluri într-un sezon pentru United, deţinut de Dennis Law, dar titlul în Premier League şi Liga Campionilor, competiţii în care a fost golgheter, valorează mai mult decât orice statistică.

NOROC United putea pierde finala dacă Terry marca a cincea lovitură de departajare, dar liderul lui Chelsea a alunecat şi a trimis mingea pe lângă poartă. După meci, secundul Ten Cate a dezvăluit că Drogba era exe-cutantul desemnat. Eliminarea ivorianului a dat totul peste cap.

FĂRĂ ÎNFRÂNGERE Manchester United a reuşit să câştige Liga Campionilor fără a pierde vreun meci din cele 13 în această ediţie a celei mai tari competiţii a Europei, lucru reuşit şi de Marseille, AC Milan, Ajax şi FC Barcelona. Seria a început la Lisabona, când Cristiano Ronaldo a marcat singurul gol al meciului cu Sporting. Tot el a reuşit şi ultimul gol din acţiune marcat de „diavoli“ în C1.

759 de meciuri a jucat Giggs pentru United, depăşind miercuri recordul lui Sir Bobby Charlton

După ce am ratat penalty-ul, credeam că vom pierde finala. Putea fi cea mai neagră seară din viaţa mea. Dar sunt mândru că am câştigat
Cristiano Ronaldo, jucător Man. United

via: prosport.ro

2 comentarii:

  1. @offline

    Trupa ShowTime te invita la stand-up comedy

    Joi, 18 septembrie, ora 21 hai si tu cu prietenii tai in Cafe Teatru Play sa vezi un spectacol cu mult umor, fara inhibitii, fara cenzura in care lucrurile se spun “pe bune” si sa razi asa cum nu ai mai facut-o de mult.

    Atentie! Spectacol cu limbaj explicit!

    Accesul interzis pudicilor si celor sub 16 ani!“

    P.S. Scuze pt offline

    RăspundețiȘtergere