duminică, 9 martie 2008

Manchester United - Portsmouth 0 - 1

Man Utd Home team Score Portsmouth Away Team

Man Utd

  • Kuszczak s/o 76
0 - 1

Portsmouth

  • Muntari 78(pen)

Match Links

  • The FA Cup sponsored by E.ON
  • Sixth Round
  • 8th Mar 2008
  • KO 12:45
  • Ground: Old Trafford
  • Att: 75,463
Manchester United a ratat sansa de a repeta performanta din 1999, cand a reusit sa castige Premier League, FA Cup si Champions League, dupa ce a fost invinsa pe Old Trafford de Portsmouth.
United a atacat inca din debutul meciului, dar defenisva lui Harry Rednkapp, cu Sol Campbell si Distin in prim plan a facut fata tuturor suturilor expediate cu predilectie de Ronaldo, Rooney, Nani sau Tevez. Iar atunci cand ei erau depasiti, portarul James a aratat de ce la 37 de ani este inca titularul nationalei Angliei.
In repriza secunda totul s-a intetit, Ronaldo rateaza poarta in minutele 56 si 65, iar Evra trimite pe langa (68).
La doar doua minute de la ratarea fundasului francez, Carrick, intrat pe teren in partea secunda scapa spre poarta goala, dar Distin apare in ultima clipa si il impiedica pe englez sa impinga mingea pentru 1-0, chiar de pe linia portii.
In minutul 73, Evra apare din nou in prim plan si trage puternic spre poarta, insa James se intinde si cu varful degetelor trimite mingea in bara.
Portsmouth a iesit din clinci printr-un contraatac, purtat de Kranjcar si Baros. Cehul ajunge in postura de 1-1 cu portarul Kuszczak, intrat dupa prima repriza in locul lui van der Saar, si este agatat de un picior de polonez, iar centralul Atkinson arata 11 metri.
Cum United facuse toate schimbarile, Rio Ferdinand a intrat intre buturi, dar in ciuda sfaturilor primite de la mai multi coechipieri nu a putut sa se opuna executiei lui Muntari din minutul 78.
Dupa faza golului, United nu a mai reusit sa se concentreze penru egalare si a ratat astfel incredibil semifinalele, dupa un meci pe care l-a avut in mana pe intreaga durata a sa.
Portsmouth a obtinut pe Old Trafford prima victorie din 1957, iar Harry Redknapp a rasuflat usurat ca a reusit sa scape victorios de pe un stadion pe care il caalogase ca "iad" inainte de partida.
Echipa din sudul Angliei ar realiza o performanta notabila daca va ajunge in finala, ultima disputata fiind in 1939, cand a reusit si singura Cupa din istorie, dupa un succes cu 4-1 in fata lui Bolton Wanderers.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu