marți, 16 iunie 2009

Manchester United, încotro?



Plecarea lui Cristiano Ronaldo la Real Madrid a dat naştere unei liste întregi de potenţiali înlocuitori pentru postul ocupat de portughez în formaţia lui Sir Alex Ferguson. Totuşi, problemele tehnicianului scoţian se pot dovedi mult mai mari decât ar fi prevăzut acesta, poate chiar din cauza sumei fabuloase pe care urmează s-o încaseze clubul britanic de la gruparea madrilenă.

Nani crede în şansa lui
Coleg cu Ronaldo, atât la naţionala Portugaliei, cât şi la Manchester United, Nani a fost mai tot timpul în umbra coechipierului său. Plecarea lui la Real Madrid ar putea însemna, în sfârşit, oportunitatea ca Nani să-şi demonstreze calităţile la potenţial maxim: „A sosit timpul ca United să-şi pună încrederea în mine”, a declarat optimist fotbalistul.
Presa britanică vede însă această mişcare asemenea „înlocuirii unei maşini de curse cu o bicicletă rapidă”. Rămâne de văzut cum United va reuşi acopere breşa lăsată de un jucător care a marcat mai bine de 60 de goluri în două sezoane şi dacă Nani poate contrazice criticile răutăcioase.

Schimbul de generaţii, o soluţie viabilă?
Chiar dacă Ferguson este renumit pentru modul în care promovează tinerii la prima echipă, iar jucătorii aflaţi la dispoziţia sa au potenţial, Manchester United se găseşte într-o poziţie ingrată. Despărţirea de vedeta echipei este coroborată cu situaţia unor jucători ca Van der Sar, Giggs, Scholes sau Neville, aflaţi la final de carieră, ce nu vor mai putea face faţă multă vreme cerinţelor fotbalului de cel mai înalt nivel. Este, aşadar, atât o şansă pentru fotbalişti ca Macheda, Tosic, Welbeck sau Evans, cât şi pentru alţii, mai cunoscuţi, dar care au evoluat destul de puţin în ultima vreme, precum Hargreaves, Anderson, Nani sau Berbatov.

Fergie, s-a scumpit „marfa”
Lipsa banilor reprezintă o mare problemă, dar uneori pot fi o piedică şi dacă sunt prea mulţi. Este şi cazul de faţă. Chiar dacă au spulberat orice record în materie de transferuri, „diavolii roşii” se confruntă cu o problemă interesantă: explozia preţurilor pentru jucătorii aflaţi în vizorul clubului. Aşa cum s-a dovedit în trecut, campionii Angliei nu par mână-largă când vine vorba de transferuri, iar acest lucru s-ar putea transforma într-un impediment în situaţia nou creată: Ribery costă 65 milioane de lire (fiind oricum atras mai mult de varianta Barcelona), Villa este tentat să meargă pe Bernabeu, iar Benzema are fixat un preţ considerat exagerat de britanici. La acest moment, primul transfer realizabil pentru Ferguson pare acela al ecuadorianului Antonio Valencia, jucătorul celor de la Wigan, însă el nu se ridică la înălţimea pretenţiilor fanilor şi în niciun caz nu va reprezenta o lovitură de imagine.

Sursa: ProSport

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu