sâmbătă, 13 iunie 2009

Ronaldo sau de la Neanderthal la Homo Sapiens


Suma astronomică plătită de Florentino Perez lui Manchester pentru a-l aduce pe Ronaldo pe Santiago Bernabeu a deschis o serie de polemici care au inflamat spiritele în Spania şi nu numai. Sunt voci care-i cer bossului Realului să spună de unde are cei 300 de milioane de euro, cum îi va amortiza şi dacă aceştia nu sunt cumva numai pe hârtie. De altfel, însuşi preşedintele UEFA, Michel Platini, s-a declarat şocat de sumele pe care le aruncă madrilenii pe piaţă, în timp ce mai mulţi politicieni catalani au cerut fiscului să ancheteze afacerile lui Perez şi ale clicii sale.

Şi când te gandeşti că acum 22 de ani, atunci când Marco van Basten a semnat cu Milan şi a anunţat că va primi un milion de dolari pe an salariu însuşi Sfântul Părinte s-a declarat oripilat de suma respectivă. "Iisus a redat văzul orbilor fără să pretindă bani, alţii au inventat insulina sau fac transplanturi de organe şi mor în mizerie, iar un fotbalist poate să câştige atâţia bani pentru că şutează într-un balon?"

Ce faci cu aceşti bani

Lucrurile sunt clare. Potrivit cotidianului catalan La Vanguardia, cu acei bani poţi cumpăra 900 de apartamente în Barcelona, practic un cartier întreg, îţi poţi deschide o companie aeriană low-cost sau poţi plăti salariile a 11.000 de salariaţi şi funcţionari ai unei fabrici care produce automobile de clasă medie.

"Totuşi, cine stabileşte cât costă acest portughez? Piaţa? Păi, e criză, preţurile ar trebui să fie jos, banii ar trebui să se cheltuiască cel puţin cu ţârâita... În fine, hai să facem o comparaţie cu Mario Martinez Rubio. Cum, nu ştiţi cine este acest tip? Este cel care a învins pe Barcelona chiar în acest sezon, golul marcat de el fiind singurul al partidei Numancia - Barcelona 1-0.

Deci, un fotbalist care învinge Barcelona este plătit cu 125.000 de euro anual, ceea ce înseamnă că ar strânge suma plătită pentru un jucător pe care băieţii lui Guardiola l-au desfiinţat la Roma peste exact 758 de ani. Şi vorbim de un sportiv profesionist! Ne este jenă să vă spunem în cât timp ar pune deoparte banii un om obişnuit!"

Să vă spunem noi, atunci... Este vorba de câteva mii de ani. Probabil, exact diferenţa de la Omul din Neanderthal la Homo Sapiens sau de la comuna primitivă la capitalism!

Sursa: ProSport

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu